راهنمای خرید هاست

صفحه اصلی انجمن ها تکنولوژی راهنمای خرید هاست

  • این موضوع 0 پاسخ، 1 کاربر را دارد و آخرین بار در 5 سال، 3 ماه پیش بدست s4d3ghi به‌روزرسانی شده است.
در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #5657
    s4d3ghi
    مشارکت کننده

    هاست به زبان ساده چیزی نیست جز یک میزبان برای فضایی در یک کامپیوتر همیشه روشن که در اختیار شما قرار می‌گیرد تا بتوانید داده‌های مربوط به سایت خودتان را روی آن قرار دهید.
    هاست ویندوز بخرم یا هاست لینوکس؟
    این‌که سیستم‌عامل هاست‌تان چه باشد به زبان برنامه‌نویسی سایت شما بستگی دارد. اگر زبان برنامه‌نویسی‌تان php است بهتر است از هاست لینوکس استفاده کنید و اگر با فریم‌ورک ASP.NET هست باید از هاست ویندوز استفاده کنید. برخی ممکن است فکر کنند که اگر هاست‌شان لینوکس باشد کاربرانی که در رایانه منزل‌شان سیستم‌عامل ویندوز دارند نمی‌توانند سایت را ببینند؛ این تصور کاملاً غلط است و این 2 موضوع هیچ ارتباطی به هم ندارند و هر کاربری با هر سیستم‌عاملی می‌تواند سایت شما را ببیند.
    برای خرید هاست به چه نکاتی باید توجه کرد؟
    یک هاست خوب هاستی است که حداقل نیازهای سایت شما را برآورده کند. پس قبل از خرید هاست از حداقل نیازهای اسکریپت (Script) یا سایت خودتان مطلع شوید و قبل از خرید هاست حتماً از شرکت هاست بپرسید که آیا این حداقل‌ها رو به شما می‌دهند یا خیر. به‌جز فضای هاست و ترافیک مصرفی ماهیانه، میزان رم هم بسیار اهمیت دارد. البته موارد زیادی در اینجا اهمیت دارند ولی برای مثال در پرستاشاپ قبل از خرید هاست حتماً از شرکت فروشنده بپرسید که این تنظیمات را می‌توانند برای شما فراهم کنند یا خیر:

    Code:
    memory_limit = 64
    max_execution_time= 400
    max_input_time= -1
    upload_max_filesize= 25M
    post_max_size= 20M
    max_input_vars= 10000
    suhosin.get.max_vars = 10000
    suhosin.post.max_vars = 10000
    suhosin.request.max_vars = 10000

    در خط اول memory_limit، برای اجرا حداقل ۶۴ مگابایت لازم است ولی به تجربه‌ی شخصی اگر این مقدار حداقل ۲۵۶ مگابایت باشد مناسب‌تر است.
    یکی دیگر از مواردی که در انتخاب هاست خیلی اهمیت دارد انتخاب دیتاسنتر است. بهتر است هاست‌تان متعلق به دیتاسنترهای باکیفیت آمریکایی، کانادایی یا اروپایی باشد. یک دیتاسنتر خوب باعث می‌شود سایت شما همیشه در دسترس باشد و به‌صورت متوالی سایت شما به‌اصطلاح Down نشود.
    عوامل مؤثر در سرعت هاست چیست؟
    1. نوع سخت‌افزار سرور:
    استفاده از سخت‌افزارهای جدید و با فنّاوری‌های روز تأثیر مستقیمی در بازدهی سایت شما دارد. اگر CPU یک سرور از سری Xenon اینتل باشد به‌مراتب کارایی آن به نسبت یک CPU core i7 (که درواقع این CPU مخصوص کامپیوترهای شخصی است و چندان مناسب سرور نیست) بیشتر است.
    همچنین استفاده از رم DDR4 به نسبت رم DDR3 بازدهی بیشتری خواهد داشت. ولی شاید از مهم‌ترین قطعه‌های سخت‌افزاری تأثیرگذار در سرعت بتوان نوع درایو ذخیره‌سازی اطلاعات را نام برد؛ زیرا این قطعه کمترین سرعت خواندن و نوشتن را به نسبت سایر قطعات دارد و باعث تأثیر مستقیم در بازدهی کل سیستم می‌شود. پرسرعت‌ترین درایوها، درایورهای جامد هستند که به آن SSD می‌گویند. این نوع درایوها مانند هارد‌های قدیم مکانیکی نیستند و در SSD نیز مانند فلش مموری، قطعه‌ی مکانیکی داخل‌شان استفاده نشده است. این نوع درایوها می‌توانند تا ۵ برابر سرعت بیشتر به نسبت هارددیسک‌های قدیمی به همراه داشته باشند
    2. نوع وب سرور
    وب سرور چیست؟ خیلی ساده و ابتدایی بخواهم توضیح بدهم، وب سرور یک نرم‌افزار است که وظیفه آن پردازش اطلاعات سایت شما و ارسال آن روی مرورگر سیستم‌عامل کاربر است.

    • apache: این وب سرور رایگان، مادر تمام وب سرورها است و به‌نوعی بقیه‌ی وب سرورها از روی این وب سرور ساخته‌شده‌اند.
    • nginx: این وب سرور هم رایگان است. کانفیگ بسیار دشواری دارد ولی برخی افراد معتقدند اگر کانفیگ درست انجام شود بالاترین سرعت را به ارمغان می‌آورد.
    • litespeed: این وب سرور سریع‌ترین وب سرور بوده و درواقع نسخه‌ی به‌روز شده‌ی آپاچی است. این وب سرور علاوه بر سرعت بسیار بالا، بیشترین سازگاری با SSL را دارد. ترکیب لایت‌اسپید و SSL باعث می‌شود بازدیدکننده‌ی سایت شما کمترین افت سرعت را هنگام استفاده از SSL احساس کند؛ ولی از معایب آن هزینه‌ی بالای ماهیانه نزدیک 20 دلار می‌توان نام برد.
    • IIS: این وب سرور مخصوص هاست با سیستم‌عامل ویندوز است و شما نمی‌توانید از این وب سرور برای لینوکس استفاده کنید.
    • [/list]
      بهترین و پرسرعت‌ترین وب سرور (با کانفیگ پیش‌فرض) لایت‌اسپید است. هرچند رایگان نیست ولی اصلاً جای نگرانی وجود ندارد؛ چون در پلان‌های هاست اشتراکی، شما نیازی نیست هزینه‌ی لایسنس لایت‌اسپید را پرداخت کنید و فقط مقدار اندکی هزینه‌ی هاست‌تان افزایش یابد.
      بر خی متخصصان معتقدند با کانفیگ تخصصی و دقیق nginx می‌توان سرعتی به‌مراتب بالاتر از لایت اسپید رسید؛ زیرا nginx برخلاف لایت‌اسپید یک وب‌سرور اوپن‌سورس است و متخصصان به‌راحتی می‌توانند تنظیمات موردنیاز خود را اعمال کنند. ولی این کار مستلزم دانش و تخصصی بالاست.
      3. پهنای باند پورت کارت شبکه
      این مورد از اهمیت بسزایی برخوردار است. اکثر شرکت‌ها امروزه از پورت 1 گیگابیت و یا حتی 10 گیگابیت استفاده می‌کنند و در هاست اشتراکی و سرور مجازی این پورت بین کاربران دیگر به اشتراک گذاشته می‌شود.
      فرض کنید روی یک سرور اصلی 100 سایت میزبانی می‌شود. اگر پهنای باند پورت 1 گیگابیت باشد با فرض این‌که تمام کاربرها منابع یکسانی مصرف کنند سهم هر کاربر به‌طور متوسط 10 مگابیت می‌شود. حال فرض کنید همین تعداد کاربر روی سروری میزبانی شود که پورت آن 100 مگابیت است. سهم هر کاربر به‌طور متوسط 1 مگابیت می‌شود. حتماً هنگام خرید سرور از پهنای باند پورت آن مطلع شوید.
      4. سیستم‌عامل سرور
      همان‌طوری که پیش‌تر بیان شد به‌طور رایج در سرورها از سیستم‌عامل ویندوز یا لینوکس استفاده می‌شود. ولی در لینوکس  نیز نسخه‌های متفاوتی وجود دارد؛ مانند Centos و Ubuntu و غیره.
      به‌طور رایج از سیستم‌عامل Centos در سرورها استفاده می‌شود. از مزایای این سیستم‌عامل می‌توان به راحت بودن کار با آن و عیب‌یابی ساده‌‌ی آن برای مدیران سرور نام برد. اما از نظر من بهترین سیستم‌عامل برای ‌هاست‌های اشتراکی CloudLinux است. این سیستم‌عامل می‌تواند یک‌ سری منابع اختصاصی به کاربر ارائه نماید که تا حدی از افت کیفیت سرور به دلیل Oversell (اُورسل: ساختن بیش‌ازحد هاست اشتراکی روی یک سرور) جلوگیری می‌کند و بار و پردازش روی سرور بالانس می‌شود و در نتیجه سایت پایداری خواهید داشت.
      CloudLinux باعث می‌شود برخلاف Centos شما اطمینان پیدا کنید که اگر سایتی بیش‌ازحد منابع مصرف کند، روی کارایی سایت شما تأثیر شدیدی نخواهد گذاشت و کیفیت هاست شما حفظ می‌شود.
      5. نسخه php هاست
      یکی دیگر از عوامل مؤثر روی سرعت سایت نسخه php هاست است. در کنترل پنل Cpanel در اغلب موارد شما می‌توانید نسخه php هاست را به انتخاب خود تغییر دهید. معمولاً هرچقدر نسخه php بالاتر باشد بهینه‌تر بوده و سرعت بالاتری به همراه خواهد داشت. در سرور مجازی و اختصاصی می‌توانید خودتان آخرین نسخه php را دریافت کنید ولی در هاست اشتراکی، قبل از خرید هاست حتماً از آخرین نسخه‌ی که شرکت ارائه‌دهنده‌ی خدمات هاست برای php پشتیبانی می‌کند مطلع شوید. همچنین از سازگار بودن سایت خود با نسخه php موردنظر هاست مطمئن شوید.
      البته به‌جز این‌ها برخی موارد نرم‌افزاری مانند نوع نسخه SQL هم تأثیر زیادی روی سرعت می‌گذارند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.
به بالا بروید