مقایسه کیفیت آموزش در ایران با کیفیت آموزش در دیگر کشورهای منطقه

بانک جهانی اخیرا گزارشی را از وضعیت تحصیلی در خاور میانه منتشر کرده و در آن وضعیت کلیه مقاطع تحصیلی (از ابتدایی تا دانشگاه)در این کشورها را با هم و با کشورهایی نظیر کره جنوبی و چین مقایسه کرده است. نکات بسیار جالبی در گزارش هست از جمله اینکه:

بانک جهانی اخیرا گزارشی را از وضعیت تحصیلی در خاور میانه منتشر کرده و در آن وضعیت کلیه مقاطع تحصیلی (از ابتدایی تا دانشگاه)در این کشورها را با هم و با کشورهایی نظیر کره جنوبی و چین مقایسه کرده است. نکات بسیار جالبی در گزارش هست از جمله اینکه:
  • کویت و اردن بهترین سیستم آموزشی در منطقه را دارند.
  • عراق و یمن بدترین سیستم آموزشی در منطقه را دارند.
  • ایران، مصر، لبنان و فلسطین در حدود رتبه متوسط می باشند.
  • حتی بهترین های منطقه از کره جنوبی عقبترند.
  • وضعیت تحصیلی در کره جنوبی به مراتب از وضعیت تحصیلی ایران بهتر است. در حقیقت در کلیه شاخصهای گزارش و بلا استثناء کره جنوبی عملکردی بهتر از ایران دارد.
  • نرخ بیسوادی در ایران 23% ذکر شده است. (نرخ بیسوادی در کره صفر و در چین 9%)
  • نرخ بیسوادی در ایران حدود پنج برابر نرخ بیسوادی در ژاپن در سال 1905 است. نرخ بیسوادی در ژاپن در سال 1905 کمتر از 5% بوده است.
  • بانک جهانی توصیه کرده است که اصلاحات در سیستم آموزشی در خاور میانه در اولویت اول اقدامات دولتها قرار گیرد.
  • رابطه بین رشد اقتصادی و سطح تحصیلات در کشورهای خاور میانه وجود ندارد.
  • در بعضی از شاخصها ایران تقریبا در ته جدول است. برای نمونه به نمودار زیرتوجه کنید:

توجه به این نکته ضروری است که آموزش و کلا توسعه انسانی شاخص های پیشرو توسعه(Leading development indicators) هستند. معنی این جمله آن است که هر چه شاخص های توسعه آموزشی بهتر باشند با کمی تاخیر شاخصهای دیگر توسعه از جمله رشد اقتصادی بهبود پیدا می کنند. همیشه شنیده ایم که از نظر اقتصادی ایران دهه 1970را با کره دهه 70 مقایسه می کنند ( مثلا می گویند ما زودتر از آنها اتومبیل تولید کردیم و از این مزخرفات). نکته ای که مغفول مانده آن است که از نظر شاخص های آموزشی، کره جنوبی به مراتب در وضعیتی بهتر از ایران قرار داشته است. نتیجه آن شده است که کره جنوبی در دهه های بعد به مراتب از ایران پیشرفته تر بوده است. مثال دیگر ایرلند است. 30 سال پیش ایرلند یکی از عقب مانده ترین کشورهای اروپایی بود. اکنون اما این کشور وضعیتی دارد که مایه حسادت بسیاری از کشورهای اروپایی است. دلیل اصلی این پیشرفت به سرمایه گذاری بسیار گسترده در آموزش نسبت داده می شود.
منبع:http://links.p30download.com

6 دیدگاه دربارهٔ «مقایسه کیفیت آموزش در ایران با کیفیت آموزش در دیگر کشورهای منطقه»

  1. باسلام
    به نظرمن لازم است دگرگونی های زیاد در امر آموزش ، کتاب ، مطالب تکراری محتوای کتاب ،ارزش دادن به نظام اموزشی که به در واقع کارخانه ادم سازی در جامعه است بها داده شود ، بارگیری کسانی که علاقه ومجرب هستند در امر اموزش

  2. اصلا نیازی به این مقاله نبود البته دستتون درد نکنه.کله دنیا می دونه ایران ازنظر اموزشی عقب افتاده هستش.من از خوزستان هستم وضعیت مذرسه ها واقا تاسف باره.35 تا دانش اموز تو یه کلاس 35 یا 36 متری!امکانات رو که نگم بهتره کولر ها همه مال دوران جنگه فکر کنم!من خودم یکی از بهترین های شهر ومدرسمونم تو خیلی از مسابقات علمی هم رتبه اوردمولی هیچ تشویقی نکردن ازم.فقط یه وحه تقدیر ودفتر واسم فرستادن معاون یواشکی بهم دادش!بعدش میگن فرار مغزها!خوب طبیعیه دیگه

  3. سلام. به این زودی ها هم تغییری در آمو زش و پرورش اتفاق نمی افتد. من معلم هستم 15 سال سابقه تدریس. این رو از روی دیده ها و شنیده ها و ادراکات این 15 سال میگم.چند تا از دلایل ضعف آموزش و پرورش کشورمان رو میگم و اعتقاد دارم این ها حالا حالا ها تغییر نمی کنه.1. حقوق پایین معلم ها که خودش باعث عوامل دیگری می شه مثل ورود افراد متوسط نه نخبه به آ .پ . و دو شغله بودن معلم ها که هر دوی این ها باعث کم سواد بودن معلم ها و کم کاری معلم ها می شود . 2. مدیران آموزشی از مدیر مدرسه تا مدیر شهرستان و اشتان سیاسی و رابطه ای انتخاب می شوند. 3. تعداد زیاد دانش اموزان در هر کلاس 4 . شیوه ی غلط آموزش در مدارس که باعث زجر اور بودن کلاس ها می شود . 5 . بی تفاوتی مدیران رده های پایین تا بالا نسبت به وضعیت کنونی . برای آنها چیزی که مهم است این است که حال مدیریتشون را ببرند .. و بسیاری دلایل ریز و درشت که ممکن است سخنم طولانی بشه ، که شاید هم شده . فقط اینجا باید از همه ی بچه های درس خون و درس نخون به عنوان یک معلم عذر خواهی کنم اگه زمان کلاسها طولانیه اگه روش تدریس بده اگه علاقه ای به درس ندارید اگه بعد 12 سال می بینید هیچی بلد نیستید و به قول چارلز دیکنز از علمی چیزی می اموزیم و در اخر هم هیچ نمی دانیم . بدنید که معلم در نظام آ.پ . هیچ نقش و قدرتی ندارد . وسلام

  4. سلام.ای کاش اطلاعاتتون به روز بود.لازم به یاداوری است مادر سال 2012 می باشیم .بانک جهانی اخیرا(به چه معناست؟؟؟؟)

  5. مجتبی قاسمی

    سلام … لطفا منبع و تاریخ گزارش بانک جهانی را بفرمایید . در صورت امکان روی ایمیل ارسال نمایید . با تشکرفراوان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید